ИСТОРИЯ

Разказано от последното поколение на семейство CASA DEL SOL

Гостоприемство с история

Личното отношение към всеки гост е това, на което са ни научили нашите родители, а те от своя страна са разбрали от работата си с техните родители, баби и дядовци. Ценим благополучието на това да израснем в род, който носи гостоприемството и предприемаческия дух в сърцето си, в резултат на което сега имаме щастието да стоим зад името на CASA DEL SOL.

Началото на нашата история започва, когато прабаба ни Елена и семейството й се местят от района на Лозенград, Източна Тракия в Созопол. В годините, когато се заражда туризъм в Созопол, те отварят дома си през летните месеци, посрещайки различни пътешественици и гости на града. Това начинание продължава нашата баба, а по-късно и нашия баща - Недялко, чиито стъпки следваме и ние, неговите деца. Отгледан в средата на гостоприемството и туризма, през 1987 година баща ни, заедно със своя брат, отварят вратите на малко кафене, където по-късно там продават единствените в града мелби със сладко от смокини. Това е първото семейно бизнес начинание, в което се включва и нашата майка - Светла, която с усмивка посреща всички, решили да се спрат за домашна лимонада и мелба.

След като вижда удоволствието от работата на своя баща, Николай - първородният му син, решава да завърши училище по обществено хранене, за да помага на семейството си в приготвянето на вкусни торти. Кафенето се разраства и освен мелби, започва да предлага разнообразни ястия, а с растежа на бизнеса, се разраства и семейството в лицето на малко момиченце - Станиела. Отгледани в туристически град и гостоприемна атмосфера, ресторантьорството и хотелиерството стават неизменна част от живота ни.

Бизнес основа

Както може би се досещате, още от малки помагаме в различни сфери на семейния бизнес по време на летните си ваканции. От работа на бара и продаване на сладолед до сервиране и администраторска дейност - семейният бизнес и разнообразните дейности развиха у нас съвкупност от умения. Работейки рамо до рамо с нашите родители, попиваме от техния опит, трупан повече от 30 години. В началото действията ни бяха чисто интуитивни, но с развитието на туризма се развиват и нашите знания, стараейки се да дадем най-доброто на гостите в CASA DEL SOL.

Образованието на всеки от нас значително помага в развитието на бизнес целите ни. Уповавайки се на знанията, придобити в училището по обществено хранене и ръководителската си специализация в университета, приносът на Николай в управлението на всяко едно звено от цялостната дейност е ценен от всеки почитател на доброто обслужване. Станиела, с професионални квалификации на управление в сферата на икономиката и различните звена на туризма, придобити както в България, така и в чужбина, фокусира усилията си в нашето търговско представяне и стандарт на обслужване.

Повече от 30 години развитие

След започване на нашето първо начинание през 1987, 30 години по-късно на негово място стои малък семеен бизнес. Идеята ни за развитие винаги е поставяла на първо място грижата за нашите гости, защото за нас доброто отношение към човека е ценност, която ни движи напред. В динамични времена като днешните, почивните дни и свободното време са ценени от всеки и отговорността да ги направим пълноценни за нашите гости е основен приоритет. За нас е важно да живеем и да създаваме благоприятна заобикалящата ни среда, затова чрез своето гостоприемство и ентусиазъм, се стремим да зареждаме всеки наш гост с добро настроение и щастливи преживявания.

В центъра на развитието ни през изминалите десетилетия стои персоналното отношение към госта, коректните взаимоотношения с нашите сътрудници и силната ни мотивация да запазим българския си корен. Въпреки възможностите за развитие извън родината ни, нашето желание е да облагородим средата, в която сме израснали, с мисъл за бъдещите поколения. Този двигател през годините е една от основните причини да създаваме приветлива атмосфера, която да изпълва нашите гости и екип с удовлетворение и радост.